Litorina.org

Home
Seppo Mononen CV
Kekkosen linjalla Suomi jatkaa dualistista kaksoiselamaa
Organized.fi
Human Rights Court
pics - siru hampaassani
Pirjo Sandström
1993 ohjelmoitu kriisi jatkuu 2018
Tamminiemen trollitehdas
Lottien Natsimiljoonat
Ministerille
Polttamaton Pirtti
ilkka_rehabilitoi.html
natsi-lääketiede_Suomessa
Tyttöjen oudot kuolemat EP:lla
Hl AnitaSimonen
Inger Karumo sadistilääkäri VKS:ssa
International Conspiracy
Suposta jouduttaja Eduskuntaan
Ilkeys tappaa
Väkivalta johtuu alistamisesta
Yle sensuroi
miksi Mikko on paha?
"Näytit Maailmalle"
Ehdokkaista
Vilpillisyys
"Tulvasuojelu": Niinistö suositteli
Vääriädiagnooseja
Suomi kriisissä
Kunniaton Eduskunta
Hamlet
UKK-vallankumous
"Tulevaisuusseminaari"
Naapurin Heikki kuoli 1944
Tulvasuojelu - puhallus
29.9.2012/sm
Poliisin huumejuhlat
Voi meitä ...
Yksi tietää aina
Poliittinen yle
Suomi toimii häikäilemättä
1993 Kriisi
Polttamaton pirtti
Miksi Suomea ei oteta tosissaan
Syöpä Suomessa
Inhimillinen kehitys alkaa kohdussa *
Moraali vai Etiikka
oikeusvaltioko
Lentokone hajosi ilmassa - 8 kuoli Suomessa
tuskalliset_maitohapot
Kehitys johtaa sivistykseen
Euroopan vapauttamisen muistopäivänä 11.11.
vilpittömät
sanoma riosta
Natsismi
Olkaamme suomalaisia!
Finlandia on Bolivian kansallishymni
Saatanan tunarien koti?
Ylen taantumasta
Vaasan Nais Mafia
Salaisen Poliisin kiusaamana
Huumeita Floridasta
evoluution todiste
Evoluutio
salaliittok
Sensuuri Suomen tietoverkoissa
VAASAN HOVIOIKEUS v.2004
Parempi ymmärtää
Miksi koulu ei toimi
Maanpuolustuskurssiyhdistys
Tavallinen ihminen on tärkeä
rahastusta lääkkeillä
Helsingin 1975 henki
Arktinen talvihenke
Tarpeeton sota
Tavallinen ihminen
Lapin kesää
Nobel-juhlista
Ilman oikeutta
Elektr. valvontaa ilmajoella
jordsskorpan
Itsemurhista
Pakolaisten henkinen pääoma tervetullut
Luovuus on ratkaisu
Ehdollinen refleksi hengenpelastajana
edustuston ongelmat
tiedottajoen syy?
Konsensus ja köyhyys
Talvisodan loppu
Mandela
propaganda
Elilitti käki on ..
sotatragediat
Talvisota
Itsenäisyys on eliitin vapautta
Conzita
SUOMI-URKINTA
Ihminen on ...
Darwinin pulma ratkesi
ilkeys
Urkintayhteiskunta
Sisuair
Vai mitä se on
Väkivalta - Verboten! *)
POLIISIOSASTO - kaavio(!) 2010
LitorSE
Litorina geologiaa
vouti
Projekti
Pako
Rosa
Iluminada
29.9.2012 /sm WHO:
"NÄYTIT MAAILMALLE"

Suomi ei ole oikeusvaltio

Suomessa ilman oikeusturvaa
(Buenos Aires huhtikuussa 2015 )

Tuonnottain (24.6.2004) oli Ilkassa kirjoitus "Suomi ei ole enää oikeusvaltio", jossa kansalainen Laihialta (Mattila, nimi muutettu) kertoi kokemuksistaan oikeuslaitoksesta. Hän kertoo Kyrönmaan poliisin ja käräjäoikeuden asiallisuudesta, mutta kun asia siirtyi Vaasan hovioikeuteen, muuttui jutun luonne täysin. Hän tunsi syyttä jääneensä alakynteen ja ilman perustuslain jokaiselle kansalaiselle lupaamaa puolueetonta oikeudenkäyntiä.  

Mittavista rahasummista ja vastapuolen nimistä voi päätellä että kirjoittaja saattoi olla suunnitelmallisen toiminnan uhri. Mittavien summien kyseessä ollessa myös valmistelut ("omat miehet") oli suoritettu kattavasti, kuten tekstistä selvisi.  

Muillakin lienee vastaavia kokemuksia, ja koska on kysymys tavalliselle kansalaiselle vakavasta asiasta - sentään lain vähättelystä ja oikeuden pilkkaamisesta - saanen kertoa omasta kokemuksesta myös Vaasan hovioikeuteen huipentuvasta kokemuksesta vuonna 2004. 

Vaasan käräjäoikeudessa sain syytteen ja tuomion varomattomuudesta liikenteessä.  Tuomion mukaan olin peruuttanut pysäköintialueella ja törmännyt taakseni poikittain jätettyyn pakettiautoon.  (Linkki käräjäoikeuden tuomioon /http://litorina.org/vaasanmafia/id12.html/. 

Jo kuulustelussa olisi voinut ennakoida tulevaa, kun pöytäkirja ei sitten millään tullut kertomani mukaiseksi. Kuulustelija intti, että pakettiauto oli "parkissa" huoltoaseman pihassa, vaikka se itse asiassa oli jätetty poikittain autoni taakse ikään kuin estämään poispääsyäni. 

Kuulustelijana toiminut ylikonstaapeli Matti Välimäki ei suostunut laatimaan pöytäkirjaa kertomani mukaiseksi. Tästä lannistumatta laadin kirjallisen oikaisuni ja toimitin sen kuittausta vastaan  tutkintaa johtaneelle poliisimiehelle.

Jo ennen haastetta olin myös kirjeessäni  kihlakunnansyyttäjä Petri Rautiolle esittänyt törmäyksen mahdottomaksi, koska Golf -henkilöauton takimmainen ulottuvuus on sen puskuri jonka korkeus maasta on noin 50 cm kun vastapuolen todistuksen mukaan lommo oli tullut Isuzu-lavapakettiauton kylkeen 80 cm korkeudelle! 

Itse tapahtumalle ei ollut näyttöä mutta oikeus puheenjohtajanaan notaari Martti Luoma katsoi asianomistajan Stefan Östmanin kaverin, Heikki Linden, todistajanlausunnon uskottavammaksi kuin todisteluni. - Ei siis oikeaksi, mutta uskottavammaksi. Sakko oli 36 euroa, mutta vakuutuksen bonusten menettäminen tuli kalliiksi.

Oudosti tapahtuneeksi väitetystä tapauksesta vahinkoilmoitus oli tehty ja ajoneuvo tarkastettu 14.5.2003 - lähes ½ vuotta myöhemmin. Korjauksia ei oltu koskaan tehty, mutta Lähivakuutus oli maksanut 776 euroa pakettiauton omistajalle.

Olin joitakin vuosia aiemmin  joutunut Vaasassa samantapaiseen oudolta vaikuttavaan ansaan: pikku sakko mutta rahallisesti merkittävä bonusten lasku. Nyt muidenkin kuin omasta mielestäni tapaus oli niin selvä, että valitin päätöksestä hovioikeuteen. "Siellä ei ehkä olisi omat miehet oikeutta jakamassa", ajattelin. 

Eikä ollutkaan! 

Kolme naista supatteli oikeussalin kateederilla kun minulle myönnetty pääkäsittely käynnistyi. Olin valmistautunut perusteellisesti ja asiani menestymisen esteenä ei voinut olla mikään. Fysiikan lait ovat kumoamattomat: mahdoton on mahdotonta. Oikeuteen luottaen poistuin tyytyväisenä että vääryys nyt korjataan, vaikka  johtava kihlakunnansyyttäjä Mikko Jaatinen olikin inttänyt käräjäoikeuden päätöksen oikeaksi. 

Neljän viikon kuluttua tuli ratkaisu, jossa käräjäoikeuden päätös todettiin virheettömäksi. Perustelut: "Todistaja oli kertonut että hänen seisoessaan ajoneuvojen välissä Golf oli ollut noin 20 cm:n päässä pakettiautosta ja olisi voinut törmätä, jos olisi jatkanut peruuttamistaan!"  Itse asiassa todistaja kertoi virnistellen minun myös peruuttaneen hänen kuorma-autoonsa - joka oli pysäköitynä noin 30 metrin päässä! 

Vaasan hovioikeuden tuomion allekirjoittivat hovioikeudenneuvos Kaija Suvilehto-Nieminen hovioikeudenneuvos Eija-Liisa Helin (valmistelusta vastannut jäsen) ja hovioikeuslain 9 § mukainen esittelijä, asessori Tuula Keltikangas. 

Mattila kirjoitti, kuinka eriarvoisuus oli aistittavissa hovioikeuden istunnossa. Se että rappio näyttää pukevan Vaasan hovioikeutta, viittaa koko oikeuslaitoksen rappeutuneisuuteen. Tällä tarkoitan myös Vaasan poliiseja joiden suojeluksessa ja joiden kanssa yhteistyössä "asiamiehet" aikamiespojista hovioikeuden tuomareihin ovat pelaajina. 

Urho Kekkonen aikanaan muovasi "maan tapaa", jonka mukaan tasavallan asioista sovittiin Tamminiemen saunan löylyissä. Kupposten kallistelu vahvisti asetukset oitis. Tasavallan Presidentti -instituution rappeutuminen tuli todistettua kun Mauno Koivisto kautensa viimeisinä toiminaan armahti rovaniemeläisen liikemies Eero Lattulan rattijuopumustuomiosta - ilmeisin perustein. Koivistohan vahvisti Kyrönjoen ”erityissuojelulain”, jonka sopivana esittelijä  ympäristöministerinä Sirpa Pietikäinen (kok).  

"Oikeusvaltio" on katteeton suomenkielen sana jolla hyväksikäyttäjien luokka  runsaissa juhlapuheissaan ja lehtikolumneissaan ja televisio-ohjelmissaan pyhän mantran tapaan toistamalla lannistavat hyväksikäytettäviä kansalaisia. Lakiin vetoaminen heitä vain huvittaa. 

- Huvittava oli EU:n perustuslakiluonnos, jossa  "terveen järjen käyttöä rohkaistaan!"  Mattila kertoi käräjäoikeudessa kotiseudullaan kohtelun olleen asiallista, mikä viittaa siihen että Kyrönmaan poliisi ei vielä tuolloin kuulunut  samaan "ammattijärjestöön" kuin Vaasassa! (=www..litorina.org/Vaasanmafia) . 

Mielestäni Mattilan kirjoituksen otsikosta voi karsia tuon "enää" adverbin. Voi olla ettei Suomi tasavaltana ole oikeusvaltio koskaan ollutkaan: Kun Kansallis-Osake-Pankki rahoitti valkoisen Suomen vapaussodan, lainapääomalle maksettiin sovittu korko. Mutta sitten luotiin uus-nationalistinen "maan tapa". 

Hyödyttävistä palveluista pankki vaati ja/tai valtaan päässeet sille vaatimatta myönsivät ylimääräisiä etuja, kuten vapauden sopia käytännöistään omassa piirissään ja yleisen, kansalaisia koskevan lain yläpuolella. Omilla säänöillä pelaaminen johti aikanaan 1995 KOP pankin tuhoon (Jaakko Lassila).

Omilla säännöillä pelaaminen on yleistynyt jopa Eduskunnassa siinä määrin, että suomalaiset voi luokittaa hyväksikäyttäjiksi (eliitti/asiamiehet) ja hyväksikäytetyiksi (alamaiset, kansalaiset/maksajat). 

Suomalaisessa oikeudessa alamaisen kansalaisen menestys on satunnaista, vaikka hänen asiansa olisikin oikea!  Oikeusvaltiossa ei kansalaisen kohtelu olisi mielivaltaista. 

Mitä tehdä?

 

 Seppo Mononen, tutkija filosofian maisteri (Vaasa) Buenos Aires /www.litorina.org/

Vaasan hovioikeuden tuomio 799 >>  http://litorina.org/vaasanmafia/id11.html