Litorina.org

Home
Seppo Mononen CV
Kekkosen linjalla Suomi jatkaa dualistista kaksoiselamaa
Organized.fi
Human Rights Court
pics - siru hampaassani
Pirjo Sandström
1993 ohjelmoitu kriisi jatkuu 2018
Tamminiemen trollitehdas
Lottien Natsimiljoonat
Ministerille
Polttamaton Pirtti
ilkka_rehabilitoi.html
natsi-lääketiede_Suomessa
Tyttöjen oudot kuolemat EP:lla
Hl AnitaSimonen
Inger Karumo sadistilääkäri VKS:ssa
International Conspiracy
Suposta jouduttaja Eduskuntaan
Ilkeys tappaa
Väkivalta johtuu alistamisesta
Yle sensuroi
miksi Mikko on paha?
"Näytit Maailmalle"
Ehdokkaista
Vilpillisyys
"Tulvasuojelu": Niinistö suositteli
Vääriädiagnooseja
Suomi kriisissä
Kunniaton Eduskunta
Hamlet
UKK-vallankumous
"Tulevaisuusseminaari"
Naapurin Heikki kuoli 1944
Tulvasuojelu - puhallus
29.9.2012/sm
Poliisin huumejuhlat
Voi meitä ...
Yksi tietää aina
Poliittinen yle
Suomi toimii häikäilemättä
1993 Kriisi
Polttamaton pirtti
Miksi Suomea ei oteta tosissaan
Syöpä Suomessa
Inhimillinen kehitys alkaa kohdussa *
Moraali vai Etiikka
oikeusvaltioko
Lentokone hajosi ilmassa - 8 kuoli Suomessa
tuskalliset_maitohapot
Kehitys johtaa sivistykseen
Euroopan vapauttamisen muistopäivänä 11.11.
vilpittömät
sanoma riosta
Natsismi
Olkaamme suomalaisia!
Finlandia on Bolivian kansallishymni
Saatanan tunarien koti?
Ylen taantumasta
Vaasan Nais Mafia
Salaisen Poliisin kiusaamana
Huumeita Floridasta
evoluution todiste
Evoluutio
salaliittok
Sensuuri Suomen tietoverkoissa
VAASAN HOVIOIKEUS v.2004
Parempi ymmärtää
Miksi koulu ei toimi
Maanpuolustuskurssiyhdistys
Tavallinen ihminen on tärkeä
rahastusta lääkkeillä
Helsingin 1975 henki
Arktinen talvihenke
Tarpeeton sota
Tavallinen ihminen
Lapin kesää
Nobel-juhlista
Ilman oikeutta
Elektr. valvontaa ilmajoella
jordsskorpan
Itsemurhista
Pakolaisten henkinen pääoma tervetullut
Luovuus on ratkaisu
Ehdollinen refleksi hengenpelastajana
edustuston ongelmat
tiedottajoen syy?
Konsensus ja köyhyys
Talvisodan loppu
Mandela
propaganda
Elilitti käki on ..
sotatragediat
Talvisota
Itsenäisyys on eliitin vapautta
Conzita
SUOMI-URKINTA
Ihminen on ...
Darwinin pulma ratkesi
ilkeys
Urkintayhteiskunta
Sisuair
Vai mitä se on
Väkivalta - Verboten! *)
POLIISIOSASTO - kaavio(!) 2010
LitorSE
Litorina geologiaa
vouti
Projekti
Pako
Rosa
Iluminada
29.9.2012 /sm WHO:
"NÄYTIT MAAILMALLE"

Kansallisten murhenäytelmiemme anti-sankarien osajaosta

Europe_under_Nazi_domination.1.jpg

Suomen Talvisota ja Jatkosota olivat Toisen maailmansodan episodeja, sivujuonteita. Vihollisuudet päätti Pariisin rauha 1947. Nöyryyttävät rauhanehdot osoittavat sotien todellisen kulun kansallisiksi murhenäytelmiksi, joiden uhmakkaat päähenkilöt on sopimuksiin arkistoitu. Näistä moni on liitettävissä nykyisiin järjestöihin, puolueisiin, kirkkoihin ja - rauhan ehtoja häikäilemättömästi uhmaten perustettuun puolisotilaalliseen yhdistykseen: Natsi-käytäntöjä, kuten jopa kokemiani ihmiskokeita, ei vähätelty Pariisin sopimus ole juuri hillinnyt.

 
Tasavallan presidentti Kyösti Kallio nimesi 1940 rauhanvaltuuskuntaan Moskovaan pääministeri Risto Rytin, valtioneuvos J. K. Paasikiven, kenraali Rudolf Walldenin ja professori Väinö Voionmaan. Rauhasta ei varsinaisesti neuvoteltu, vaan Neuvostoliitto saneli antautumisen ehdot. Ahdistavat 'neuvottelut' kestivät kuitenkin viisi päivää. 11. maaliskuuta Suomen hallitus hyväksyi Neuvostoliiton esittämät tiukat rauhanehdot. Suomi joutui myös uudelleen sijoittamaan yli 400 000 luovutetuilta alueilta kotoaan lähtemään joutunutta evakkoa.

Rauhansopimuksen hyväksyminen johti sopimusta vastustaneiden maalaisliittolaisten opetusministeri Uuno Hannulan ja puolustusministeri Juho Niukkasen välittömään eroon hallituksesta. Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa sopimuksen hyväksymistä olivat vastustaneet maalaisliiton Urho Kekkonen ja Kalle Kämäräinen, Isänmaallisen kansanliikkeen  (IKL):n Kaarlo Kares ja Kokoomuksen Jaakko Ikola.

Suomessa eduskunta hyväksyi sopimuksen jo samana päivänä kuin se oli allekirjoitettu. Hyväksyminen tapahtui salaisessa istunnossa ilman keskustelua ja äänestystä 141 kansanedustajan ollessa paikalla. Hallituksen puolesta istunnossa esiintyi vt. pääministeri Ernst von Born. Luettuaan ulkoministeri Carl Enckellin Moskovasta lähettämän sähkeen, jonka mukaan Molotov ja varaulkoministeri  Dekanosov olivat uhanneet Suomea neuvostojoukkojen miehityksellä, ellei ehtoja hyväksyttäisi. Suomen valtuuskunta palasi kotiin kaksi päivää välirauhansopimuksen hyväksymisen jälkeen

 

Toisen Maailmansodan, Suomen Jatkosodan, päätti Pariisin rauha 1947 jossa Suomelle määrättiin Talvisodan rajat, paitsi entinen Petsamon maakunta, joka oli jo liitetty Neuvostoliittoon. Suomessa sotakorvaukset ja sanellut rajajärjestelyt koettiin suurena epäoikeudenmukaisuutena ja petoksena Länsivaltojen taholta jotka olivat Talvisodan vuosina 1939-1940 osoittaneet maalle poliittista myötätuntoa.

Tämä sympatia oli kuitenkin haihtunut johtuen Suomen yhteistyöstä Natsi-Saksan kanssa sotavuosina 1941-1944. Tänä aikana Suomi ei tyytynyt ainoastaan valtaamaan takaisin 1940 menettämäänsä aluetta, vaan jatkoi hyökkäystä syvälle Neuvostoliittoon miehittäen leveän kaistan Neuvostoliiton aluetta.  Tästä syystä Englanti julisti sodan Suomelle joulukuussa 1941 edelleen heikentäen maan Talvisodassa Lännestä saamaa poliittista tukea.

Rauhan ehdoissa puolustusvoimien ulkopuolinen sotataitojen koulutus eli vapaaehtoinen maanpuolustus kiellettiin. Sopimuksen kahdeksannessa artiklassa todettiin Suomen jo Moskovan välirauhansopimuksen mukaisesti hajottaneen ”fasisminluontoiset poliittiset, sotilaalliset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä muut järjestöt, jotka harjoittavat Neuvostoliitolle tai muille Yhdistyneille kansakunnille vihamielistä propagandaa”.

Rauhansopimukseen liittyi myös häviäjävaltioiden velvollisuus taata kaikille kansalaisilleen ihmisoikeudet riippumatta rodusta, sukupuolesta, kielestä tai uskonnosta sekä sanan-, paino-, julkaisu-, uskonnon-. poliittisten mielipiteiden ja kokoontumisvapaus. Oli myös suoritettava sotakorvaukset.


Suomen rauhanvaltuuskuntaan kuuluivat pääministeri Mauno Pekkala, ulkoministeri Carl Enckell, professori Väinö Voionmaa, sosiaaliministeri Lennart Heljas, kansanedustaja, kouluneuvos John Österholm ja pääsihteerinä lakitieteen tohtori Tauno Suontausta sekä asiantuntijoina Suomen Neuvostoliiton-lähettiläs Cay Sundström, kontra-amiraali Svante Sundman, kenraalimajurit Ilmari Karhu ja Frans Helminen, vuorineuvos Wilhelm Wahlforss ja professori Kaarlo Kaira. Allekirjoittajina olivat Suomen puolesta ulkoministeri Enckell ja maatalousministeri Vihtori Vesterinen ja Suomen Ranskan-lähettiläs Johan Helo sekä liittoutuneista Neuvostoliiton, Britannian ja Tsekkoslovakian sekä Britannian dominiosta Australian, Etelä-Afrikan, Intian, Kanadan ja Uuden-Seelannin kuin myös Neuvostoliittoon kuuluneiden Ukrainan ja Valko-Venäjän edustajat.


"Sisukkuus on järjetöntä todellisuuden uhmaamista," SM

www.litorina.org

Wendy-Lower2w.jpg

MPK-ekoaserasti.w.jpg

'Ekorastilla' Suomen Maanpuolustuskurssiyhdistys ry

Naisten Valmiusliiton kurssilla

Enter supporting content here