Litorina.org

Home
Seppo Mononen CV
Kekkosen linjalla Suomi jatkaa dualistista kaksoiselamaa
Organized.fi
Human Rights Court
pics - siru hampaassani
Pirjo Sandström
1993 ohjelmoitu kriisi jatkuu 2018
Tamminiemen trollitehdas
Lottien Natsimiljoonat
Ministerille
Polttamaton Pirtti
ilkka_rehabilitoi.html
natsi-lääketiede_Suomessa
Tyttöjen oudot kuolemat EP:lla
Hl AnitaSimonen
Inger Karumo sadistilääkäri VKS:ssa
International Conspiracy
Suposta jouduttaja Eduskuntaan
Ilkeys tappaa
Väkivalta johtuu alistamisesta
Yle sensuroi
miksi Mikko on paha?
"Näytit Maailmalle"
Ehdokkaista
Vilpillisyys
"Tulvasuojelu": Niinistö suositteli
Vääriädiagnooseja
Suomi kriisissä
Kunniaton Eduskunta
Hamlet
UKK-vallankumous
"Tulevaisuusseminaari"
Naapurin Heikki kuoli 1944
Tulvasuojelu - puhallus
29.9.2012/sm
Poliisin huumejuhlat
Voi meitä ...
Yksi tietää aina
Poliittinen yle
Suomi toimii häikäilemättä
1993 Kriisi
Polttamaton pirtti
Miksi Suomea ei oteta tosissaan
Syöpä Suomessa
Inhimillinen kehitys alkaa kohdussa *
Moraali vai Etiikka
oikeusvaltioko
Lentokone hajosi ilmassa - 8 kuoli Suomessa
tuskalliset_maitohapot
Kehitys johtaa sivistykseen
Euroopan vapauttamisen muistopäivänä 11.11.
vilpittömät
sanoma riosta
Natsismi
Olkaamme suomalaisia!
Finlandia on Bolivian kansallishymni
Saatanan tunarien koti?
Ylen taantumasta
Vaasan Nais Mafia
Salaisen Poliisin kiusaamana
Huumeita Floridasta
evoluution todiste
Evoluutio
salaliittok
Sensuuri Suomen tietoverkoissa
VAASAN HOVIOIKEUS v.2004
Parempi ymmärtää
Miksi koulu ei toimi
Maanpuolustuskurssiyhdistys
Tavallinen ihminen on tärkeä
rahastusta lääkkeillä
Helsingin 1975 henki
Arktinen talvihenke
Tarpeeton sota
Tavallinen ihminen
Lapin kesää
Nobel-juhlista
Ilman oikeutta
Elektr. valvontaa ilmajoella
jordsskorpan
Itsemurhista
Pakolaisten henkinen pääoma tervetullut
Luovuus on ratkaisu
Ehdollinen refleksi hengenpelastajana
edustuston ongelmat
tiedottajoen syy?
Konsensus ja köyhyys
Talvisodan loppu
Mandela
propaganda
Elilitti käki on ..
sotatragediat
Talvisota
Itsenäisyys on eliitin vapautta
Conzita
SUOMI-URKINTA
Ihminen on ...
Darwinin pulma ratkesi
ilkeys
Urkintayhteiskunta
Sisuair
Vai mitä se on
Väkivalta - Verboten! *)
POLIISIOSASTO - kaavio(!) 2010
LitorSE
Litorina geologiaa
vouti
Projekti
Pako
Rosa
Iluminada
29.9.2012 /sm WHO:
"NÄYTIT MAAILMALLE"

Helsingin 'henki' haisi jo 1975

Hokokaust_41.jpg

Ruumisarkuilla 'elävöitettiin' natsien tilastoa murhatuista juutalaisista 1941.  Suomen tulevaisuudelle olisi tärkeää vihdoinkin ottaa tietoinen ero natsismista, joka rasittaa virallista yhteiskuntaamme. Päättäväinen asenne on tarpeen. Aluksi voisi mennä esimerkiksi ilmavoimien hakaristi.

”Helsingin henki” haisi jo 1975 - miksi pakottaa sitä vielä 2015?

 

Helsingin 1975 hengestä kirjoittaa Ilkassa Laura Kolbe (13.6.2015) varsin kaunopuheisesti; kuinka se hänestä ”liittyi rauhansopimusten historiankuviin Westfalenista 1648 Wieniin 1815 ja vielä Versaillesista 1920 Jaltalle ja Teheraniin 1943-45".  Kolbe tieten vaikenee meitä koskevasta vuoden 1947 Pariisin sopimuksesta, joka päätti toisen maailmansodan ja vahvisti ihmisoikeudet kaikille. Suomi sisukkaana häviäjänä joutui ilmeisen vastentahtoisesti allekirjoittamaan antautumissopimuksen, koska (?) sen henki ja tavoite oli natsismin juuriminen Euroopasta. 

”Mitä suomalainen sopii  se pitää”,  ylpisteli Jaakko Iloniemi Etykin ”saamisesta” Suomeen. Väite ei ole perusteltu, niin elitistisen hienolta kuin se kuulostaakin. - Ei sitonut Suomea 1947 Pariisin rauhansopimuskaan: Suomalaisiin ei voi luottaa;  - Ei myös YK Turvallisuusneuvostoon Suomen valtiota hyväksytty (vilpillinen sopija?).

Varsinkin sisukkaille sotilaille ja hyperaktiivisille (*) naisille todellisuuden hyväksyminen totena oli vaikeaa, ja vielä tänäkin päivänä yhteiskuntaamme kangistavat  perityt natsismin kaavat ja käytännöt. Natsiveljien viehtymys kaiken pikkutarkkaan  kirjaamiseen näkyy edelleenkin yhteiskuntaamme uuvuttavana byrokratiana. Toisaalta historian tutkijat hyötyvät täsmällisesti kirjatuista tiedoista natsivaltion järjestyksestä ja operaatioista, kuten kansanmurhan etenemisestä. Herrakansan kuvitelltu paremmuus vähättelee orastavat ideat ja lannistaa hyvän elämän versoja, joita ilman harhailemme epätietoisuudessa. 

Vuosien piinasta vapautti vihdoin sivistyneiden kansojen tahdosta organisoitu sotaponnistus. Maailmansodan päättäneen  Pariisin rauhan ehtoihin kaikki osapuolet sitoutuivat allekirjoituksillaan, mutta Suomi on osoittautunut vilpilliseksi sopijaksi. Ymmärtämättä tekemänsä sopimuksen merkitystä tai siitä välittämättä yksinkertaiset suomalaiset ryhtyivät häikäilemättömästi uhmaamaan juuri tunnustamansa sopimuksen ehtoa, joka kielsi puolisotilaallisen järjestäytymisen; Maanpuolustuskurssiyhdistys ry. rekisteröitiin keväällä 1961. 

Kolben nokkelakaan retoriikka ei haalista sitä tosiasiaa, että Hitlerin alkukantaisesta vihasta hänen natsinsa surmasivat raa’asti satoja miljoonia eurooppalaisia, vauvoja, lapsia, naisia ja miehiä ja vanhuksia. Tuhoamisleireillä rekisteröitiin tapetuksi 1,5 miljoonaa lasta. Totuudesta muistuttamaan kopioin oheen natsi-arkiston tilastoa vuodelta 1941 itäisessä Euroopassa murhatuista juutalaisista (viite Wendy Lower, Hitlerin raivottaret). 

Professorina esitelty Kolbe ei läpäise universaalia tutkijalle asetettavaa eettistä totuudellisuuden vaatimusta. Hän on Helsingin yliopiston pseudo-professori ja  1947 Pariisin sopimuksessa kielletyn Maanpuolustuskurssiyhdistys ry:n ideologi-propagandisti, joka toimittajanaan Pääesikunnan tiedottaja Jyrki Iivonen (nyt Pohjalaisen kolumnisti) kirjoitti yhdistyksen 50v juhlahistoriikin. Historiikissa Kolben esittämä eliittiseuran perusideana ”keksitty perinne” todistaa kiistattomasti yhdistyksen mielikuvituksellisesta natsiluonteesta. 

Valaisevia oireita barbaarisen natsi-ideologian kotiutumisen syistä kehittymättömään yhteiskuntaamme on useita. Klassinen esimerkki kyvyttömyydestämme käsitellä älyllistä teemaa on 1960-luvun kirjallinen merkkitapaus, joka surkastui kollektiiviseen typeryyteemme. Tämä tapahtui aikana jolloin sivistynyt maailma pohti avaruudesta juuri löydettyjen alkuräjähdysteoriaa tukevien mikroaaltojen merkitystä. 

Vieraiden ideologien Suomeen pesiytymisen helppouden syy on henkinen tyhjyytemme, oman sisällön heikkous ja suoranainen puute. Kirjailija Hannu Salama Juhannustanssit -romaanissaan kuvasi suomalaista siunaamisen perinnettä. Kun normaalit ihmiset ryhtyvät keskittyen tekemiseensä, suomalaisen on ensin siunattava tekemisensä. Hävettävänä pidetty kirjailijan oivallus suomalaisen mielenliikkeiden poikkeavasta piirteestä 50 vuotta sitten  on edelleen yleistä oivallusta vailla. 

Vakuuttava esimerkki suomalaisen ymmärryksen heikkoudesta on vuoden 1975 Etyk-kokouksen ajoilta. (Kokouksessa olin Finlandia-talolle sijoitetun turvalaitteen toimittajan edustajana.) Ulkoministerinä tuolloin toimi tunnettu nykyinenkin politiikan merkkihenkilö. Kenian vierailulla puhuessaan ministeri lausui mm: "On selvää että Kenian asiat eivät kuulu Suomelle millään tavalla. Mutta joudun kuitenkin huomauttamaan parista seikasta …". 

Ministerin sanomisella ei ole järjellistä merkitystä, koska hän saman tien mitätöi omat sanansa. Suomalaisen sanojen johdonmukainen sidos todellisuuteen on satunnainen, dualistinen. Tästä johtuen on aina epävarmaa, voiko suomalaista ottaa tosissaan. Tässä voi olla myös syy miksi taannoinen “hyvä" hakemuksemme Yk.n Turvallisuusneuvoston jäseneksi ei menestynyt.    

PS.  Yle ohjelmassa Päivän kasvo 2.7.2015 haastateltiin Jaakko Iloniemeä, joka oli Etykin järjestelijöitä. ”Mitä suomalainen sopii  se pitää”,  ylpisteli Iloniemi Etykin ”saamisesta” Suomeen. Tämä ei ole aivan totta, koska ei pitänyt Suomea 1947 Pariisin rauhansopimuskaan... 

Viisaus ei asu Suomessa. Natsismissa ei ole mitään kannatettavaa.

 (*) Seppo Mononen, Exhaustion /www.litorina.org/exhaustion/  

Seppo Mononen, tutkija filosofian maisteri Ilmajoki

Seppo Mononen's reposrt study demonstrating hyperactivity amongs a sample of Finnish population: /http://www.litorina.org/exhaustion/